Het belang van terreinbeveiliging

Het toevoegen van alarmsystemen in gebouwen is alom bekend en wordt vaak toegepast. Maar het belang van buitendetectie, om te voorkomen dat men überhaupt bij het gebouw kan komen, wordt nog steeds onderschat. Topguard is gespecialiseerd in Perimeter Intrusion Detection Systemen (PIDS) en schrikdraadsystemen. Wij geloven dat de meest effectieve beveiligingsoplossing namelijk al buiten begint. 

Beveiliging begint aan de buitenzijde

Als eigenaar bezit u het hele terrein, dus waarom zou u alleen beschermen wat zich in het gebouw bevindt? Zodra men ongeoorloofd in het gebouw is, is het vaak al te laat. Bescherming van uw eigendom aan de rand of grens biedt maximale bescherming. Uiteraard hoeft men niet altijd in uw pand te komen om schade of overlast te veroorzaken. Vandaar dat detectie aan de buitenschil het verschil kan maken. 

Voorkomt schade

Als uw eigendom een flink terrein bevat, dan is het aanlokkelijk voor allerlei soorten indringers, zoals gelegenheid inbrekers en vandalen. Sommige zullen wellicht geen slechte bedoelingen hebben, maar ook zij kunnen schade veroorzaken. Om kwaadwillenden te ontmoedigen, is een combinatie van zichtbare, maar ook onzichtbare buiten-detectiemiddelen cruciaal.

Voorkomt planning

Dieven en hun inbraak methoden worden steeds geavanceerder. Het is bekend dat er eerst vooronderzoek wordt gedaan tijdens het beramen van een inbraak. Hierbij worden vooraf de gebouwen en terrein bekeken. Schrikdraadbeveiliging, eventueel in combinatie met een van onze geavanceerde detectiesystemen fungeren vaak als een voldoende afschrikmiddel voor degenen die overwegen om een inbraak te plegen.

Wilt u meer weten over deze tips of onze systemen en hoe dit past binnen uw organisatie, neem dan contact op met Mark Verhagen, Sales Manager.