Waarom een PIDS systeem?

Als u een magazijn heeft waar waardevolle goederen zijn opgeslagen, dan wilt u deze goederen veilig houden. Inbraken zorgen er niet alleen voor dat u de voorraad niet kunt gebruiken, ook de vervolgschade is vaak niet te overzien. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Een geschikte beveiligingsoplossing is het toepassen van een Perimeter InbraakDetectieSysteem (PIDS). Deze systemen bieden methoden om uw bedrijf en voorraad veilig te houden. Bijvoorbeeld wanneer de hekwerken worden gesaboteerd. Dan waarschuwt het PIDS-systeem u direct, zodat u of uw beveiligingsbedrijf actie kan ondernemen.

Waarom een PIDS installeren?

Als uw pand op een groot terrein ligt, dan is beveiligen vaak een uitdaging. Met alleen de installatie van een hekwerk kunnen ongewenste indringers alsnog binnenkomen en een gevaar vormen voor uw bedrijf. Een PIDS-systeem helpt dit voorkomen door een volledige detectiedekking te bieden van uw terrein.

Een groot voordeel van een effectief beveiligingssysteem is de waarschuwing die het geeft over mogelijke problemen. Een PIDS-systeem zal bij een verdachte activiteit aan uw hekwerk of terrein onmiddellijk een alarm genereren. Vaak nog voordat de inbreker zich op uw terrein begeeft.

Soorten detectie

Topguard kent diverse oplossingen waarmee u uw bedrijf zo veilig mogelijk houdt. Hieronder behandelen we een aantal systemen. Zo zijn er systemen op basis van:

Radiofrequentie: met elektromagnetische velden worden indringers geidentificeerd en gevolgd. Deze oplossing is onzichtbaar en daardoor moeilijk te saboteren door kwaadwillenden.

Laserscan: detecteert beweging op gebied van grootte, snelheid en afstand binnen het detectiegebied. Ideaal voor platte daken en balkons.

Glasvezels: de detectiemat is onzichtbaar en uiterst effectief. Bij drukverschil, wannner er iemand overheen loopt, volgt direct een alarmmelding. Dit wordt vaak toegepast in een dakdetectiesysteem. 

En ook detectiesystemen zoals gronddetectie, passief en actief infrarood, hekwerkdetectiesystemen en een Video Content Analyse systeem behoren tot het assortiment van Topguard.

Wilt u meer weten over PIDS en hoe dit past binnen uw organisatie, neem dan contact op met Mark Verhagen, Sales Manager.