Hoe houdt u uw beveiliging in orde?

Het is logisch dat het installeren van schrikdraad rond uw terrein zeer effectief is om ongewenste gasten buiten te houden. Het fysieke en psychologische effect dat dit systeem heeft op criminelen is groot. Maar, zoals bij elke beveiligingsmaatregel, bepaalt de manier waarop het gebruikt wordt, de mate van effectiviteit. Hier geven we enkele tips voor het optimaliseren van uw beveiliging

Overweeg verdere integratie

Gebruikt u schrikdraad op uw hekwerk als een op zichzelf staand beveiligingsmaatregel, overweeg dan ook om een ​​schrikdraadsysteem met een alarmsysteem te integreren. Verder is een Video Content Analyse systeem een goede aanvulling op deze beveiligingsoplossing. Video Content Analyse (VCA) biedt alarmdetectie en -verificatie ineen aan de hand van camerabeelden. De intelligente software van het VCA-systeem analyseert het beeld dat de camera registreert. Wanneer het bepaalde bewegingen waarneemt, genereert het automatisch een alarmmelding.

Actie ondernemen

Zoals met elk beveiligingssysteem, is detectie slechts het begin. Het is belangrijk dat inbrekers zich realiseren dat het alarm snel en adequaat wordt opgevolgd.  Snel en effectief reageren op de detectie is dus net zo belangrijk als het alarm. Het antwoord hoeft niet perse fysiek te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook een geluidssignaal zijn, of live audio vanuit een meldkamer.

Onderhoud

Een ander belangrijk punt is het onderhoud van de bestaande systemen. Het is belangrijk om uw beveiligingssysteem ieder jaar te laten controleren door een product expert. Dit voorkomt ongewenste alarmeringen en verlengt de levensduur van uw beveiligingsssyteem.

Wilt u meer weten over deze tips of onze systemen en hoe dit past binnen uw organisatie, neem dan contact op met Mark Verhagen, Sales Manager