TopGuard

electronic security systems for outdoor applications

Het volgende dakdetectie project is weer een feit, ditmaal de terrassen en balkons van een VIP in België. De strakke moderne villa is onzichtbaar beveiligd middels het Sisma CA dakdetectiesysteem van Topguard.

Het systeem ligt als een eerste schil verborgen in het dak, waar voorheen opklim mogelijkheden, de zwakke schakel waren in dit zowel bouwkundig als elektronisch goed beveiligde object. De in het dak verwerkte detector pikt de verstoring op en door analyse software wordt bepaald of we hier te maken hebben met een daadwerkelijke indringer. Wanneer dit het geval is wordt het alarmcontact van de desbetreffende zone aangesproken en doorgemeld aan de gekoppelde CCTV installatie en inbraakcentrale. Camera’s schakelen op en de meldkamer wordt ingelicht.

 

Er is hier gekozen voor deze oplossing omdat de techniek onzichtbaar in het dak verwerkt kan worden, een uiterst strak eindresultaat is het gevolg. Andere sensortechnieken zouden ook toepasbaar geweest zijn echter zou dit afbreuk doen aan de “clean" architectuur. Door deze onzichtbare manier van detecteren is de pakkans hoog en sabotage nagenoeg onmogelijk.

© Topguard 2018